Windchill
Product Lifecycle Management PLM

Windchill on tuotteen elinkaaren hallintaratkaisu (PLM) joka auttaa yritystä hallitsemaan tuotekehityksen prosesseja, sekä koordinoimaan tuotteen eri elinkaaren vaiheessa toimivien asiantuntijoiden yhteistoimintaa.

Windchill PLM:n avulla yrityksen on mahdollista kehittää tuotteista, sekä niihin liittyvistä palveluista entistä parempia ja kilpailukykyisempiä. Tuotteen elinkaaren hallinta (PLM) on tärkeässä roolissa myös yrityksen digitalisointihankkeiden onnistumisen kannalta. Sen avulla hallitaan tuotteen teknisen kuvauksen lisäksi informaatiota, jota voidaan hyödyntää eri palveluliiketoiminnan aktiviteeteissa, kuten huoltopalveluissa, varaosamyynnissä ja koulutuksessa.

plm windchill

Tuotteen elinkaari kestää tyypillisesti muutamasta vuodesta jopa kymmeniin vuosiin. Tänä aikana tuotteeseen liittyvää informaatiota tuottavat, hyödyntävät ja muuttavat useat eri asiantuntijat organisaation sisällä ja sen ulkopuolella.

Tuotetieto haltuun

PTC Windchill on tuotteen elinkaarenhallintajärjestelmä (PLM). Sen avulla varmistat, että tuotteen eri elinkaaren vaiheissa siihen sidoksissa olevat osapuolet tietävät, mitä heiltä odotetaan. Silloin tuote saadaan valmistukseen ajoissa.

PLM Closed loop lifecycle management
product lifecycle management prosessikuvaus

Windchillin avulla asiakkaan ja yrityksen eri asiantuntijoiden (huolto, myynti, markkinointi, jne.) on helppo löytää ja hyödyntää olemassa oleva tuotetieto. Asiantuntijoiden käytettävissä oleva tieto on ajan tasalla ja informaatio vastaa toimenpiteen kohteena olevaa laiteyksilöä.

Windchill & lisätty todellisuus

Tuotteet suunnitellaan nykyisin lähes aina 3D:nä ja niiden elinkaari hallitaan tuotteen elinkaaren hallinnan (PLM) ratkaisulla. Tämän vuoksi on luonnollista, että näiden tuotteiden lisätyn todellisuuden (AR) esitykset suoraan PLM ratkaisusta. Niinpä jokaisen Windchill käyttäjän on mahdollista luoda omista tuotteistaan haluamansa AR kokemus.

cad computer aided design model
  • Hallitse tuotteita ja näihin tuotteisiin liittyvää tuoteinformaatiota, kuten MCAD ja ECAD tiedostoja, sekä näihin liittyviä dokumentteja ja prosesseja.
  • Tehosta projektinhallintaa
  • Yhtenäistä tuotteen eri tuoterakenteiden (suunnittelurakenne – eBOM, valmistusrakenne – mBOM, huoltorakenne – sBOM) hallinta ja ylläpito.
  • Nopeuta ja tehosta tuotteen suunnittelurakenteen (eBOM) ja valmistusrakenteen (mBOM) yhteiskäyttöä ja hallitse niiden muutoksia.
  • Nopeuta tuotannon läpimenoa ja vähennä valmistusvirheitä täydentämällä tuotteen valmistusrakennetta (mBOM) dynaamisilla työohjeilla ja prosessikuvauksilla, sekä hallitse näihin kohdistuvia muutoksia keskitetysti.
  • Tehosta komponenttien uudelleen käyttöä luokittelun avulla
  • Paranna komponenttitoimittajien ja -valmistajien seurantaa, sekä hallintaa
  • Tehosta asiakaskohtaisten tuotteiden konfigurointi prosesseja (ATO, ETO, xxO, …)
  • Jne…
plm windchill

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman version.

Lataa Forresterin vertailuraportti johtavista PLM-ratkaisuista

Mikä PLM ratkaisu antaa yrityksellesi parhaat eväät digitalisoinnin haasteisiin? Tilaa tästä kiintoisa raportti suoraan sähköpostiisi. Tarkastathan myös roskapostin! Lataamalla hyväksyt antamasi sähköpostin käytön ja tallentamisen Econocapin rekisteriin. Tutustu tästä tietosuojaselosteeseen.

Valikko