Creo

Tutustu 3D-tuotesuunnittelun luotettuun työkaluun Creoon Econocapin asiantuntijoiden johdolla.

ptc creo plm cad
cad computer aided design

Design Essentials lisenssipaketti

3D-tuotesuunnittelun hyödyntäminen on itseisarvo hyvän tuotteen tuomisessa markkinoille. Oikein toteutettuna suunnittelussa huomioidaan esimerkiksi valmistettavuus sekä tuotteen soveltuvuus käyttötarkoitukseensa. Suunnittelu on sitä edullisempaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa tarvittavat muutokset tehdään. Laadukas tuote tukee myös hyvää yritysimagoa. Creo Parametric CAD -järjestelmä on yksi markkinajohtajista sekä parametristen CAD-ohjelmistojen pioneeri. Kaikissa Creo lisensseissä on vahvat kollaboraatio-ominaisuudet ja ne kykenevät avaamaan natiiviobjekteja esimerkiksi seuraavista ohjelmista: CATIA, SolidWorks, Inventor, NX, AutoCAD, SolidEdge ja Rhinoceros.

Creo 7.0

Creo 7.0 version elinkaari tulee olemaan pidempi kuin kahden edellisen version yhteensä. Kyseessä on ns. iso versio. Uuden version mukana julkaistiin myös uusia erikseen hankittavia lisenssilaajennuksia, kuten reaaliaikainen virtausanalyysi, uudella teknologialla toteutettu Generative topologiaoptimointi sekä helppo yksiulotteinen tolerointi. Perusominaisuuksista löytyy nyt mm. multibody suunnittelu sekä hyvät AR-julkaisuominaisuudet.

Creo 5.0

Creo 5.0 osoittaa PTC:n ymmäryksen tuotekehityksen tarpeista ja realisoi vahvan panostuksen uusiin teknologioihin. 5.0 versio on tuonut mukanaan uusia mahdollisuuksia, kuten Virtausanalyysit, AR julkaisujen hallinta, Topologiaoptimointi, Laajennettu 3D-tulostus, Muottien koneistus, Kaksisuuntainen Inventor -linkki, Laajennettu GD&T.

Analyysityökalut

Erilaiset analyysit ovat osa tuotesuunnittelua. Ilman niitä tuotteen optimointi ja kustannusten minimointi ei ole mahdollista. Analyysit auttavat ymmärtämään tuotetta paremmin ja muutokset osataan tehdä riittävän varhain. CAD:iin Integroitu analyysiohjelmisto mahdollistaa suoraviivaisen käytön mahdollisimman aikaisin osanan tuotesuunnitteluprosessia

cad computer aided design model

Simulation Live

Simulation Live on ANSYS-teknologiaan perustuva reaaliaikainen analyysityökalu Creoon. Lujuustarkastelun lisäksi voidaan huomioida ominaisvärähtelytaajudet, sekä lämmön johtuminen.

Simulation Livellä näet lopputuloksen sekunneissa. Reaaliaikainen analysointi on mahdollista mallintaessa, jolloin näet muutosten vaikutukset heti. Oikeiden ratkaisujen tekeminen aikaisessa vaiheessa suunnittelua parantaa tuotteen laatua ja minimoi kustannuksia.

Simulation Live -webinaaritallenteessa näytämme reaaliaikaisen analysoinnin hyödyt, ja miten tulokset ovat suunnittelijan käytettävissä samantien.

cad computer aided design model

Valmistus

Tuotteen siirtyminen suunnittelusta valmistukseen helpottuu huomattavasti, kun hyödynnetään Creoon integroituvia ohjelmistolaajennuksia. Erityisesti, jos malliin tehdään muutoksia, jotka päivitetään esimerkiksi muotteihin tai työstöratoihin.
3D-tulostamisen kasvava rooli osana suunnitteluprosessia on nykytrendi. 3D-tulostaminen onnistuu suoraan Creon käyttöliittymästä.

AR ja IoT

Laajennettu todellisuus – Augmented Reality (AR), Esineiden Internet – (IoT), Digital Twin. AR:n käyttö tuotekatselmuksissa, myynnin ja markkinoinnin tukena sekä huollon työkaluna on useissa yrityksissä arkipäivää, kuten myös Esineiden Internet mahdollisuuksineen. Näitä hyödyntäen voidaan luoda Digital Twin, joka yhdistää fyysisen tuotteen ja digitaalisen mallin. Näin päätösten pohjana on tuotteen käyttötieto.

Creo Product Insight lisenssilaajennus palauttaa fyysisen tuotteen tietoa suunnittelumalliin. Tarvittavat muutokset voidaan tehdä suoraviivaisesti pohjautuen tuotteen käyttäytymiseen, eikä esimerkiksi parhaisiin arvauksiin. Product Insight integroituu täysin ThingWorx IoT alustaan.

cad computer aided design model
cad computer aided design model
cad computer aided design model motorcycle

Lisenssilaajennukset

Lisenssilaajennukset tuovat tehostetut työkalut kyseiseen käyttötarkoitukseen. Niillä avataan myös sellaisia toiminnallisuuksia, joita lisenssipaketissa ei ole. Laajennuksia löytyy sekä lisenssipakettiin lukittuina että vapaasti kelluvina. Yksi laajennus palvelee useaa käyttäjää, riippumatta siitä, onko se lukittu vai kelluva. Lukittu laajennus kiinnitetään käynnistyskäskyyn, jolloin se saadaan käyttöön Creon käynnistyksen yhteydessä. Laajennus vapautetaan sulkemalla Creo. Kelluva laajennus voidaan ottaa käyttöön ja vapauttaa kesken CAD-istunnon.

Moldex3D

Moldex3D on ruiskuvalusimuloinnin analyysiohjelmisto, joka auttaa ymmärtämään ja ratkaisemaan muovituotteen suunnittelun ja valmistuksen vaatimuksia. Ohjelmistoa voidaan hyödyntää uusien tuotteiden suunnitelusssa sekä optimoimaan esimerkiksi vanhan kappaleen valmistusparametreja, vaikka muotit ovat jo olemassa. Ilmaisversio Moldexista kuuluu Creo CAD -lisenssiin. Suunnittelun tarpeisiin on saatavilla laajennus Creo-lisenssiin, Creo Mold Analysis Extension. Laaja Moldex toimii itsenäisenä ja vastaa vahvemmin valmistuksen haasteisiin.

CAD computer aided design moldex 3d logo
CAD computer aided design moldex 3d model
CAD computer aided design link-it logo
CAD computer aided design cad-vaulting

Link-It™

Link-It™ lisäarvotuote toimii Creon lisäksi myös SolidWorks-, Inventor- ja AutoCAD-ohjelmistojen kanssa. Link-It™ tuoteperheeseen kuuluu parametrien hallinta Link-It™ Manage Properties, laajennuksena edelliseen rakenteiden hallinta Link-It™ Manage BOM, massa-ajo / julkaisutyökalu Link-It™ Publish Documents, sekä värikoodaukset Link-It™ Highlight Components visuaalisesti näyttämään esimerkiksi elinkaaren tilan, muokkausajankohdan, paksuuden, jne.

Teknisen tuotekonfiguraattorin käyttöliittymäksi löytyy Link-It™ Drive Components (mittaohjautuvauus, komponenttien vaihdot, logiikka, jne.)

SMART

B&W Softwaren SMART -lisäarvotuotteet suoraviivaistavat ja mahdollistavat erilaisia toimintoja Creossa. Prosessiautomatisointiin SmartAssembly ja SmartDesignServer, Mallitarkastukseen SMARTUpdate, MBD toiminnallisuuteen SMARTAnnotate, Reikätaulukoihin SMARTHolechart, Poikkileikkauksiin SMARTXHatch, Optiikka-analyyseihin SMARTOptics, Profiilisuunnitteluun Advanced Framework Extension, Kiinnittimille Intelligent Fastener Extension, Rainaleikkaukseen Progressive Die Extension, Hiiren oikean napin toiminnallisuuksien konfigurointiin SMARTMenu.

CAD computer aided design software b&w
CAD computer aided design smart holechart
CAD computer aided design smart holechart

Lue lisää ratkaisuista

Creo

Link-It™

SMART

Valikko