Windchill

Lisätty todellisuus (AR)

Lisätty todellisuus, Augmented Reality (AR)

Lisätty todellisuus (AR) on kiinteä osa jokaisen Windchill käyttäjän työkalupakkia. Käyttäjän on mahdollista luoda lisätyn todellisuuden kokemus (AR experience) kaikista Windchilillä hallitsemistaan tuotteista. Tekniikka pohjautuu PTC:n Vuforiaan, jota on hyödynnetty myös PTC ThingWorx Studiossa, sekä CREOssa.

Lisätyn todellisuuden luonti tuotteesta onnistu helposti, kunhan siihen liittyvä malli on suunniteltu Windchilin tukemalla CAD ohjelmalla. Windchill PLM ohjelman tukemia 3D CAD ohjelmia ovat, esimerkiksi PTC CREO, SolidWorks, Autodesk Inventor, CATIA V5/V6, Siemens NX jne.

AR kokemuksen luonti

Koska lisätyn todellisuuden (AR) kokemusten julkaiseminen tuotteista on kaikille Windchill käyttäjille mahdollista, on niiden julkaiseminen ja hyödyntäminen oltava suoraviivaista ja helppoa. Niinpä kaikki, mikä on ollut mahdollista automatisoida, on automatisoitu. Käyttäjän tulee ainoastaan nimetä julkaisu ja kertoa, mihin kohtaan esityksen yksilöllinen tunniste (ThingMark) liitetään. Tämän jälkeen Windchill huolehtii käyttäjän puolesta kaikesta mustaa.

1. Valitse tuote

Valitse tuote tai malli, josta haluat AR esityksen luoda ja siirry sen info sivulle. Valitse kohta (1.) Actions ja alasvetovalikosta (2.) Publish AR Experience 

2. Lisää tiedot

Nimeä tuotteesta julkaistava esitys ja kerro, mihin kohtaan mallia haluat tunnisteen (ThingMark) sijaitsevan*. Määritä vielä tunnisteen koko ja paina (1) Publish.

* kokemusta katseltaessa, malli esitetään tunnisteen yläpuolella, joten sen paikka määrittää tarkasteltavan kokemuksen sijainnin suhteessa sitä ympäröivään maailmaan.

3. Julkaise kokemus

Publish painikkeen painamisen jälkeen voit ottaa rennosti, sillä Windchill huolehtii lopusta ja luo tuotteestasi AR kokemuksen automaattisesti PTC:n palvelimella.

AR kokemuksen hyödyntäminen

AR kokemuksen hyödyntäminen onnistuu helposti PTC ThingWorx View sovelluksella. Sovelluksen voit ladata omaan mobiililaitteeseen (puhelin tai tabletti) Applen tai Googlen sovellus kaupasta ilmaiseksi.

1. Lataa tunniste

Julkaisemasi AR kokemuksen tunniste (ThingMark) löytyy Windchillin kohdasta (1) QuickLinks ja valitse alasvetovalikosta (2) My ThingMark

2. Nauti AR kokemuksesta

Skannaa tuotteen AR kokemusta vastaava tunniste (ThingMark) ThingWorx View sovelluksella ja nauti kokemuksesta. Voit myös tulostaa tunnisteen paperille, jolloin voit asettaa sen tarkasti haluttuun kohtaan ja ympäristöön, jossa se on tuotteen AR kokemuksen tarkastelun kannalta optimaalinen.

Kokeile itse

Parhaiten lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista pääsee jyvälle, kun sitä pääsee itse kokeilemaan. Lataa oheisen linkin kautta itsellesi tuotteen AR esitystä vastaava tunniste ja skannaa se PTCThingWorx View sovelluksella, niin ymmärrät mistä siinä on kyse.

cad computer aided design model

Lataa AR esimerkki täältä

Linkin kautta saat ladattua AR kokemuksen, jonka avulla pääset tarkastelemaan moottoripyörästä tehtyä lisätyn todellisuuden (AR) kokemusta, jollaisia voit omista tuotteistasi luoda Windchilin avulla.