OnShape

Pilvipohjainen 3D-tuotesuunnitteluohjelmisto

CAD, tiedonhallinta ja analytiikka yhdessä

OnShape on markkinoiden ensimmäinan aidosti Saas (Software as a Service) -pohjainen ratkaisu tuotesuunnitteluun. Siinä yhdistyvät CAD, tiedonhallinta sekä analytiikka. Aito pilvipohjainen ratkaisu mahdollistaa tiedon yhtäaikaisen jakamisen usealle eri laitteelle ja soveltuu näin hajautetuille tiimeille ja mobiilissa sekä tietokoneella työskentelyyn.

Perinteiset CAD-järjestelmät ovat edelleen arkkitehtuuriltaan vastaavia kuin 30 vuotta sitten – erikseen asennettavia, tiedostopohjaisista ja suorituskykyisiä tietokoneita vaativia järjestelmiä. Haasteina ovat irralliset tiedonhallintajärjestelmät, järjestelmäyhteensopimattomuudet, versiot, tiedonsiirto, tiedon häviäminen, turhautuminen, tuottavuuden heikentyminen ja kulujen kasvaminen.

Perinteisistä tiedostopohjaisista CAD-järjestelmistä poiketen OnShapessa yhdistyvät parametrisen suunnittelun työkalut ja tiedonhallinta turvallisessa pilviympäristössä. Järjestemään päästään kiinni laitteista riippumatta (Windows, MAC, Linux, iOS, Android) ilman ohjelmistojen kaatuilua ja tiedon häviämistä. Ei siis asennettavia ohjelmistoja tai niiden kaatuilua, ei tiedostoja eikä niiden korruptoitumisia, ei vaadittavaa rautasuorituskykyä tai sen puutetta. Sinun ei tarvitse enää olla IT-ammattilainen suoriutuaksesi tuotesuunnittelun haasteista. OnShape auttaa keskittymään olennaiseen, tuotesuunnitteluun.

Jätä yhteydenottopyyntö

  OnShape-webinaarit 2021

  Tutustu uuteen pilvipohjaiseen tuotesuunnittelualustaan OnShapeen Econocapin asiantuntijoiden johdolla. Järjestämme webinaarieja joka toinen tiistai.

  Reaaliaikaista tuotesuunnittelua

  Suunnittelumallin samanaikainen editointi, sisäänrakennetut tiedonjako-ominaisuudet ja muutoskatselmointi mahdollistavat erilaisten suunnittelulinjojen rinnakkaisen tutkimisen, tiedon reaaliaikaisen jakamisen sekä tuotesuunnittelijoiden kesken että muille sidosryhmille.

  Ei enää IT-rumbaa

  OnShape ei vaadi latauksia, asennuksia tai lisenssiedostoja. Resurssit vapautuvat suunnitteluohjelmistojen ylläpidosta tuottavampaan työhön. Enemmän suunnittelua, vähemmän ylläpitoa. Ohjelmistoa käytetään selaimen läpi tietokoneella. OnShape toimii PC:lla, MAC:lla, Chromebookilla tai Linuxilla. Käyttö onnistuu myös iOS ja Android -puhelimilla tai tableteilla.

  Riskien minimointi ja tietoturva

  OnShapessa työ jää aina talteen. Käyttöoikeuksiin pohjautuva tiedon jakaminen varmistaa hyvän tietoturvan kaikissa tilanteissa.

  Reaaliaikainen tiedonhallinta

  OnShape on ainoa tuotesuunnittelualusta, joka sisältää reaaliaikiasen tiedonhallinnan analyysi- ja raportointityökaluineen. Kaikki muutokset välittyvät koko tiimille reaaliajassa. Täysi muutoshistoria pitää sisällään tiedon koko mallin historiasta: kuka teki mitä ja koska. Voit aina palata suunnittelun menneisyyteen. Sisäänrakennetun katseluominaisuuden avulla tieto on helppo jakaa esimerkiksi valmistuksen, myynnin tai markkinoinnin kanssa.

  Mistä ja milloin vain

  Pääset CAD-malleihin käsiksi selaimella milloin ja mistä tahansa; tietokoneella, puhelimella tai padilla. Kaikki CAD-työkalut ovat käytettävissäsi myös mobiilissa.

  Pilvipalvelu ja IT

  Ei tarvetta IT-palveluille. Ei latauksia, asennuksia, lisenssiavaimia tai päivityksiä. Kaikilla on aina käytössä viimeisin ja taatusti yhteensopiva ohjelmistoversio

  Reaaliaikainen tuotetieto

  Yksi paikka, jossa taatusti ajantasainen tuotetieto. Ei tarvetta lähetellä tiedostoja tai ylläpitää tiedonhallintajärjestelmää. Kaikki muutokset nähtävissä asianosaisille reaaliajassa.

  Täysi historiatieto

  Täysi muutoshistoria pitää sisällään tiedon koko mallin historiasta: kuka teki mitä ja koska, sekä mahdollistaa palaamisen mihin tahansa ajan hetkeen koska tahansa. Rajaton undo.

  Tietokantapohjaisuus

  Tutki, vertaa ja yhdistä vapaasti eri suunnitteluhaaroja tai -vaihtoehtoja ilman, että varsinainen suunnittelun tietosisältö vaarantuu. Tämä mahdollistaa luovien ratkaisujen kokeilun, enemmän iteraatioita ja loppujen lopuksi paremman tuotteen suunnittelun.

  Oman IP:n suojaaminen

  Käyttöoikeuksiin pohjautuva tiedon jakaminen varmistaa hyvän tietoturvan kaikissa tilanteissa. Päätä itse, kenelle ja millä tasolla haluat jakaa tietoa. Tietokanta-arkkitehtuuri eliminoi mahdollisuuden kopioida tai jakaa tietoa iman, että siitä jäisi tieto järjestelmään.

  Multi-Part

  Ei hyppimistä eri tiedostojen tai työskentelypaikkojen välillä. Toisiinsa liittyvien osien suunnittelu samassa paikassa helpottaa osien välisten luonnollisten riippuvuussuhteiden määrittelyä.

  Konfiguraatiot

  Eri variaatioiden luonti parametreilla. Selkeät menu valikot haluttujen konfiguraatioiden luontiin.

  Vakiokomponentit

  Vakiokomponenteille, kuten kiinnittimille oma kirjastopaikka. Kiinnittimille määritelty valmiiksi kiinnityspinnat- ja tavat helppoa asennusta varten. Vakiokomponentteihin voidaan tuoda myös sovitus, muoto tai toiminnallisuus.

  Sisäiset riippuvuussuhteet

  Helppo lisätä sisäisiä riippuvuussuhteita esimerkiksi osien välillä kokoonpanossa ilman, että luodaan ei haluttuja sidoksia. Mallit ja kokoonpanot päivittyvät aina halutunlaisina. Historiassa kerran tehty pysyy aina sellaisena ja on riippumaton tulevasta tekemisestä.

  Ohutlevynäkymät

  Mahdolliset virheet näkyvät helposti suunnittelun aikaisina eri ohutlevynäkymissä. Samaa mallia voidaan katsoa taiteltuna, avattuna tai taulukkonäkymästä. Yhteen paikkaan tehty muutos näkyy kaikkialla välittömästi.

  Räätälöidyt työkalut

  Tee itse uusia käskyjä tai toimintoja OnShapen sisäisellä FeatureScript ohjelmointikielellä. Ohjelmointi on helppoa graafisella käyttöliittymällä. FeatureScriptin käyttö mahdollistaa asiakkaan itsensä näköisen suunnitteluympäristön tekemisen.

  OnShape App Store

  App Storesta voidaan hankkia eri partnerien tekemiä erikoistyökaluja, joita OnShape ei itsessään pidä sisällään. Tällaisia ovat muunmuassa rakenneanalyysit, renderöinti ja lastuava työstö. Suurin osa laajennuksista toimii suoraan OnShape käyttöliittymästä. OnShapesta voidaan myös exportoida malli ulos esimerkiksi kolmannen osapuolen analyysiä tai renderöintiä varten.

  Yksi ympäristö

  OnShape tuotesuunnittelualusta on aina yhteensopiva ympäristönsä kassa. On kyse sitten muista suunnittelijoista, eri käyttöjärjestelmistä, ohjelmistoversioista, App Store laajennuksista, tai muista vastaavista elementeistä. Käyttäjän ei tarvitse murehtia yhteensopivuuksista vaan hän voi keskittyä olennaiseen.

  Lataa pilvipohjaisen tuotekehityksen opas

  An Introductory Guide to Cloud-Native Product Development (2020) kannustaa yrityksiä miettimään digitalisaatiostrategiaansa sekä esittelee neljä syytä miksi pilvipohjaisten tuotekehityksen työkalujen käyttäminen yrityksissä todellakin kannattaa.

  Tutkimustietoa tuotesuunnittelusta

  State of Hardware and Product Design (2020) esittelee mielenkiintoisia havaintoja tutkimuksesta, johon vastasi yli 1000 teollisuuden alan yritystä. Tuloksista käy ilmi, että:

  • haasteet oikean version paikannuksessa edelleen yleisiä.
  • pilvipohjaisuudesta apua yhteistyössä ja etätyöskentelyssä.
  • PDM/PLM hyviä, mutta jää tunne, että tähän voisi olla parempi ratkaisu.

  Kattava opas innovaatioihin

  The Product Innovation Imperative (2020) on käytännöllinen 40-sivuinen innovoinnin opas johtajille ja tiiminvetäjille. Miten teollisuuden alan yritykset vastaavat nykyajan tuotekehityksen haasteisiin? Miten sosiaalisuus edistää innovaatiota? Miksi monet yritykset kääntyvät enemmissä määrin pilvipohjaisten ratkaisujen puoleen?

  Kurkista OnShapeen englanniksi

  Miten parantaa tehokkuutta nykyajan tuotesuunnittelussa ja -kehityksessä? Tilaa tästä ajankohtainen webinaari sähköpostiisi. Tutustu tästä rekisteriselosteeseemme.

  OnShapen hinnasto

  Standard
  1500 €per vuosi
  • Yksittäisille käyttäjille, jotka kaipaavat nykyaikaisia CAD-välineitä rajatuilla yhteiskäyttö- ja tiedonhallintaominaisuuksilla.
  Professional
  2100 €per vuosi
  • Yrityksille, jotka kaipaavat tuotesuunnittelualustaa, johon kuuluu CAD, datahallinta sekä kattava yhteiskäyttö.
  Enterprise
  Pyydä tarjous
  • Yrityksille, jotka kaipaavat kattavat suunnittelutyökalut, räätälöidyt työkierrot, roolipohjaiset käyttöoikeudet ja analytiikan.
  Popup title

   OnShape on PTC:n uuden sukupolven SaaS pohjainen tuotesuunnittelualusta. Ratkaisu sisältää CAD-ohjelmiston lisäksi PDM:n ja PLM:n ominaisuuksia, kuten muutosten hallinnan, työkierrot, tiedon jakamisen, analytiikan, hallintatyökalut, tarvittavat rajapinnat, sekä yli 50 rajapinnan läpi toimivaa täsmätyökalua. OnShape mahdollistaa laajennetun suunniteluryhmän saumattoman toimimisen ajasta ja sijainnista riippumatta. Analyysi- ja raportointityökalut mahdollistavat päätöksenteon todelliseen dataan pohjautuen.

   14 päivän Trial

   Mikäli haluatte testata OnShapea, pyydä alla olevasta linkistä 14 päivän ilmainen koekäyttö. Huomioi, että uuden ohjelman logiikka poikkeaa lähtkökohtaisesti muista CAD+PDM -ohjelmistoista, joten testaus kannattaa aloittaa avoimin mielin. Hyödyt testaussuunnitelmasta tai muusta järjestelmällisestä tuotesuoriutumisen arviointitavasta. Suunnitelmallisuuden lisäksi testaaminen vaatii aikaa. Ajoita testijakso siis sopivaan hetkeen, jolloin sinulla on riittävästi aikaa perehtyä tuotteeseen.

    Valikko